nk-overall-1.jpg

NK Alpineskiën Baan 2024 groot succes!

Afgelopen zondag was onze baan het podium van het NK Alpineskiën Baan 2024! De beste skiërs van Nederland streden om de nationale titel. 

In alle vroegte begonnen de wedstrijden van de SnowStar (U8 / U10 / U12). 86 skiërs uit heel Nederland stonden aan start. De run van de SnowStar was niet zomaar een slalom, de run bestond uit een slalom, twee obstacles en een stukje reuzenslalom. Na de oefenruns gingen alle skiërs om de beurt fanatiek van start. De wedstrijd bestond uit drie runs voor alle skiërs. 

Het was even spannend wat het weer zou doen, maar tot nu toe was het fantastisch weer. Een beetje fris voor de toeschouwers, maar de zon deed zijn best en eind van de ochtend werd de temperatuur steeds aangenamer. Gelukking niet te warm voor de skiërs, dus het weer was perfect voor de wedstrijd. 

Na de SnowStar was het tijd voor het Nederlands Jeugdkampioenschap, met als eerste de categorieën U12. In deze wedstrijden waren er twee runs, waarbij elke run een andere slalom is (Slalom A en Slalom B). Na het inskiën en verkennen van de eerste slalom werd de eerste run geskied. Wat een spanning en wat werden er snelle runs geskied. Daarna was het tijd om de slalom om te steken en konden de skiërs weer de nieuwe slalom verkennen. Ook de tweede was weer spannend, misschien nog wel spannender, want soms is het alles of niets! De skiërs gingen er vol voor met mooie resultaten.

Naast de spannende wedstrijden waren er ook leuke activiteiten rondom de piste. De hele dag kon je klimmen op de klimrots, schaatsen, curlen en van de opblaaspiste glijden. Ook kon je een suikerspin, popcorn en heerlijke Oostenrijkse lekkernijen halen bij de brasserie! Er was dus genoeg vermaak rondom de piste.

Na de categorie U12, gingen de skiërs van de categorie U14 en U16 van start. Met ook twee runs, met twee verschillende slaloms streden de skiërs om het jeugdkampioenschap. Wat een spanning! Aan het Nederlands Jeugdkampioenschap namen maar liefst 114 skiërs deel. 

Inmiddels begon het een beetje te druppelen, maar vooralsnog hadden we veel geluk met het weer. Waar het de hele middag zou gaan regenen, was het tot eind van de middag droog. Aan het eind van de middag was het natuurlijk tijd voor het Nederlands Kampioenschap! Er stonden 50 deelnemers aan start bij het NK. Ook deze wedstrijd bestond uit twee runs. Inmiddels steeg de spanning, wie zou er naar huis gaan met de Nederlands titel? 

De strijd barste los tussen de skiërs. Inmiddels begon het helaas een beetje te regenen, maar voor de skiërs is dat niet erg, want dat zorgt ervoor dat de baan sneller wordt. De eerste run werd geskied en daarna was het tijd voor de tweede run. Hierbij is de tweede run echt alles of niets. De eerste run is soms nog een beetje voorzichting, zodat de skiërs niet gelijk eruit liggen, maar bij de tweede run gaan ze er vol voor om de beste tijd neer te zetten!
Na een fantastische, spannende wedstrijd, werden uiteindelijk Indy van Zijl (Skiteam Nieuwegein) en Sander van de Reep (Il Primo) Nederlands Kampioen Alpineskiën Baan 2024! 

Het was een fantastische dag met vele skiërs en publiek! Het NK Alpineskiën Baan 2024 was niet mogelijk zonder de hulp van de ouders en kinderen van Skiteam Nieuwegein, alle vrijwilligers en alle sponsors! Ontzettend bedankt voor jullie hulp, inzet en bijdrage om deze geweldige dag te organiseren. Wij genieten nog even na van dit mooie weekend. 

Benieuwd naar de rest van de uitslagen van het NK Alpineskiën Baan? Bekijk ze hier!

Meer nieuws

sidas-process-ips-process-14.jpg

Bootfitting

Nieuwe skischoenen nodig? Maak een afspraak en laat u in onze skishop adviseren door onze bootfitters. Zij meten de juiste skischoenen bij u aan met behulp van de meetapparaten van Sidas. 

Lees meer
img-3970.jpg

Preselectie wedstrijdskiën

Ben jij tussen de 5 en 9 jaar, kun je al goed parallel skiën en heb jij interesse om te gaan wedstrijdskiën? Meld je aan voor de preselectie van het wedstrijdteam!

Lees meer