image00007-edit.jpeg

Special G-skiles

Na een succesvolle G-ski lessenserie afgelopen jaar, verzorgt Skipiste Nieuwegein ook komend seizoen skilessen voor kinderen met een beperking (Syndroom van Down / Autisme) in de leeftijd 6 t/m 18 jaar. Wij verzorgen lessen voor kinderen zonder ski ervaring (beginners) en kinderen met ski ervaring.

De lessen worden aangepast aan de doelgroep, waarbij kinderen worden ingedeeld in kleine groepjes. Plezier, interactie met andere kinderen en veiligheid staan voorop. Onder begeleiding van professionele ski instructeurs en vrijwilligers leren de kinderen (beter) skiën.

De lessen

 • Voor kinderen met een verstandelijke beperking (Down/autisme).
 • Van 6 t/m 18 jaar.
 • Voor zowel beginners als ervaren skiërs.
 • Een serie van 4 skilessen à 50 minuten.
 • Inclusief huur van ski's en skischoenen.
 • Data:
  • Les 1: zaterdag 17 september 2022.
  • Les 2: zaterdag 24 september 2022.
  • Les 3: zaterdag 15 oktober 2022.
  • Les 4: zaterdag 22 oktober 2022.
 • Om 12:00, 13:00 of 14:00 uur. 
  Afhankelijk van (ontwikkel)leeftijd en niveau worden de kinderen in één van de drie tijdshifts ingedeeld,
 • De kosten bedragen € 111,00 voor vier skilessen (inclusief huur van ski's en skischoenen).
 • Locatie: Skipiste Nieuwegein, Nedereindseweg 501a, 3546 PM Utrecht.

Kom jij bij ons skiën? Meld je nu aan!

Aanmelding

Nadat je bent aangemeld zullen wij contact opnemen voor een intakegesprek over ski ervaring, persoonlijke aandachtspunten, vaardigheden en beperkingen van jouw kind. Op basis van alle aanmeldingen worden de groepen samengesteld en wordt je voor één van de drie tijdshifts ingedeeld. 

Vrijwilligers

De organisatie verzorgt gediplomeerde ski instructeurs en vrijwillige begeleiders. 
Wil je als skiënde vrijwilliger bijdragen aan bovenstaand initiatief? Dan komen we ook graag met je in contact. Voor meer informatie stuur een mailtje naar info@skipistenieuwegein.nl   

Heeft uw kind zelf een persoonsgebonden begeleider (niet de ouder) die kan skiën en graag als vrijwilliger mee wil komen deze 4 data? Dan horen wij dat graag bij het intakegesprek. 

Ouder/verzorger

Als ouder/verzorger breng je je kind naar de locatie. Op de locatie help je zelf jouw kind met omkleden, het passen van skischoenen en het ophalen van de ski's. Je zorgt dat jouw kind op het juiste tijdstip op de verzamelplaats bij de ski instructeur is. Daarna kun je als ouder/verzorger op het terras of binnen in het restaurant plaats nemen. Vandaar uit kun je kijken naar de lessen van jouw kind.

Kleding en materiaal

Wij adviseren om tijdens het skiën ski- of regenkleding te dragen (bij warm weer volstaan een lange broek en een t-shirt met lange mouwen). Neem verder zelf (dunne) handschoenen mee en eventueel een helm. Het dragen van een helm is niet verplicht, maar we raden het wel aan, hiervoor dient u zelf zorg te dragen. Wij hebben geen kleding, handschoenen of helmen te huur of te leen, maar wel te koop in onze winkel.
De huur van materiaal, ski's en skischoenen, zijn wél inbegrepen bij de les.

Meer nieuws

skipi-tuben-insta.jpg

Kinderfeestjes tuben

Wil jij net als Skipi van onze tubebaan af suizen? Reserveer nu voor een kinderfeestje tuben! *Vanaf 7 kinderen en van 6 t/m 14 jaar.*

Lees meer
header.png

Oktoberfest Bij de Piste

Op 15 oktober organiseert Skipiste Nieuwegein de 1e editie van Oktoberfest Bij de Piste. Koop nu je kaarten!

Lees meer