dsc-0347.jpg

Special G-skiles

Vanaf komend seizoen verzorgen wij bij Skipiste Nieuwegein skilessen voor kinderen met een verstandelijke beperking (Down/autisme). Bij deze lessen staan plezier, persoonlijke aandacht, interactie met andere kinderen en veiligheid voorop. Onder begeleiding van ervaren ski instructeurs en vrijwilligers leren de kinderen (beter) skiën.

Wij vinden het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om te (leren) skiën en plezier kan beleven aan (winter)sport. 
Wij verzorgen lessen voor beginners, zonder ski ervaring, maar ook voor (licht) gevorderden met ski ervaring.
De lessen worden aangepast aan de doelgroep, waarbij kinderen worden ingedeeld in kleine, overzichtelijke groepjes. De kinderen krijgen les van ervaren, gediplomeerde instructeurs en worden begeleid door enthousiaste vrijwilligers. 

De lessen

 • Voor kinderen met een verstandelijke beperking (Down/autisme).
 • Van 6 t/m 18 jaar.
 • Voor zowel beginners als ervaren skiërs.
 • Een serie van 3 skilessen à 50 minuten.
 • Inclusief huur van ski's en skischoenen.
 • Data:
  • Les 1: zaterdag 25 september 2021 (proefles).
  • Les 2: zaterdag 16 oktober 2021.
  • Les 3: zaterdag 30 oktober 2021.
 • Om 12:00, 13:00 of 14:00 uur. 
 • Dit betreft een maatschappelijk initiatief zonder winstoogmerk, voor de onkosten vragen wij voor elk kind een eigen bijdrage van € 60,00 voor drie skilessen.  
 • De eerste les (25 september) wordt beschouwd als proefles, eenmalige deelname kost € 25,00. Bij verlenging betaalt u voor les 2 en 3 tesamen nog € 35,00. 
 • Locatie: Skipiste Nieuwegein, Nedereindseweg 501a, 3546 PM Utrecht.

Kom jij bij ons skiën? Meld je nu aan!

Aanmelding

Nadat je bent aangemeld zullen wij contact opnemen voor een intakegesprek over ski ervaring, persoonlijke aandachtspunten, vaardigheden en beperkingen van jouw kind. Op basis van alle aanmeldingen worden de groepen samengesteld en wordt je voor één van de drie tijdshifts ingedeeld. 

Skipiste Nieuwegein wil graag dat elk kind plezier beleeft aan skiën en dat de wintersportvakantie voor iedereen een mooie ervaring wordt. Na de eerste lessenreeks zullen wij dit initiatief evalueren en met de ervaringen waar nodig de volgende lessenreeks aanpassen. Wij stellen de meningen van u en uw kind dus zeer op prijs! Nieuwe data zullen later bekend worden. Er zal dan ook worden gekeken of wij parallelgroepen kunnen aanbeiden voor broertjes, zusjes en ouders. 

Vrijwilligers

De organisatie verzorgt ski instructeurs en begeleiders. Afhankelijk van de ski ervaring, vaardigheden en beperkingen van de kinderen bepalen wij hoeveel begeleiders er per groep nodig zijn. Het aantal deelnemende kinderen, begeleiders en ski instructeurs kan dus per groep verschillen. 

Wil je als vrijwilliger bijdragen aan bovenstaand initiatief? Of ken jij iemand die op ski's onze instructeurs kan begeleiden? Dan komen we ook graag met je in contact. Voor meer informatie stuur een mailtje naar info@skipistenieuwegein.nl   

Heeft uw kind zelf een persoonsgebonden begeleider (niet de ouder) die graag als vrijwilliger mee wil komen deze 3 data? Dan horen wij dat graag bij het intakegesprek. 

Ouder/verzorger

Als ouder/verzorger breng je je kind naar de locatie. Op de locatie help je zelf jouw kind met omkleden, het passen van skischoenen en het ophalen van de ski's. Je zorgt dat jouw kind op het juiste tijdstip op de verzamelplaats bij de ski instructeur is. Daarna kun je als ouder/verzorger op het terras of binnen in het restaurant plaats nemen. Vandaar uit kun je kijken naar de lessen van jouw kind.

Kleding en materiaal

Wij adviseren om tijdens het skiën ski- of regenkleding te dragen (bij warm weer volstaan een lange broek en een t-shirt met lange mouwen). Neem verder zelf (dunne) handschoenen mee en eventueel een helm. Het dragen van een helm is niet verplicht, maar we raden het wel aan, hiervoor dient u zelf zorg te dragen. Wij hebben geen kleding, handschoenen of helmen te huur of te leen, maar wel te koop in onze winkel.
De huur van materiaal, ski's en skischoenen, zijn wél inbegrepen bij de les.

Meer nieuws

howtopow-facebook-headerbeeld.jpg

HowToPow - 6 november

Op 6 november 2021 vindt de 3e editie van HowToPow plaats. Hét evenement waarbij alles wat met off piste skiën, freeriden en toerskiën te maken heeft aan bod komt!

Lees meer
sidas-process-ips-process-14.jpg

Bootfitting

Nieuwe skischoenen nodig? Maak een afspraak en laat u in onze skishop adviseren door onze bootfitters. Zij meten de juiste skischoenen bij u aan met behulp van de meetapparaten van Sidas. 

Lees meer